Un grup d’enginyers de llatinoamèrica visiten Fruits de Ponent per conèixer una cooperativa de segon grau

5 de novembre de 2015

Avui hem rebut la visita a les nostres instal·lacions de ‪#‎FruitsdePonent ‬d’un grup d’enginyers agrícoles procedents de països com Costa Rica, Perú i Nicaragua que participen en el ‘Curs Internacional sobre la Gestió Integral de l’Aigua en l’Agricultura Familiar’. Els hi hem pogut ensenyar com treballem a Fruits de Ponent aspectes relacionats amb la comercialització de la fruita, la traçabilitat d’aquesta, però també com funciona una cooperativa de segon grau.

Aquest curs està impulsat pel Ministeri d’Agricultura Alimentació i Medi Ambient ( MAGRAMA ) juntament amb l’Institut Interamericà de Cooperació per a l’Agricultura ( IICA ) i té per objectiu capacitar 20 experts de 16 institucions del Perú , Costa Rica i Nicaragua.

Aquest curs pretén enfortir les capacitats dels participants en els processos de planificació i gestió de regadius i ús eficient de l’ trinomi aigua-energia-ambient. Té, a més , un important component pràctic, buscant que els beneficiaris puguin aplicar els coneixements adquirits en projectes en els seus països d’origen, a través de les administracions públiques, centres de recerca, organitzacions de la societat civil i associacions de productors en què treballen , amb l’objectiu final de promoure un desenvolupament rural sostenible i la gestió integrada dels recursos hídrics a l’agricultura a Amèrica Llatina.