Un article de La Vanguardia constata els valors nutricionals de la nectarina

3 de juliol de 2017

El diari La Vanguardia ha publicat un reportatge en el qual cita els diferents valors nutricionals de la nectarina i que, principalment, es relacionen amb la millora del trànsit intestinal i que beneficia la nostra pell.

Concretament, en l’article s’explica que la nectarina té un sabor singular i diferent a la resta de fruites, d’aquí el seu nom, que fa referència al nèctar i la dolçor especial d’aquesta varietat. Quant al seu valor nutricional és molt semblant al préssec, amb algunes diferències. “Igual que el préssec és una fruita amb poder antioxidant i molt digestiva. 100 grams de porció comestible ens aporten al voltant de 50 kcal, conté 10 grams d’hidrats de carboni, 0,9 grams de proteïnes i només 0,10 grams de greixos, a més el seu contingut en aigua és de 87 grams “explica la nutricionista Marta Sanz .

Si incorpores nectarines a la teva dieta habitual veuràs que millora el trànsit intestinal i pot millorar els casos de restrenyiment o prevenir-los. “Les nectarines contenen 2,2 grams de fibra, sobretot insoluble predominant la pectina. La fibra insoluble ens ajuda a millorar el trànsit intestinal, evitant el restrenyiment i ens protegirà enfront alcáncer de còlon a prevenir malalties cardiovasculars “, explica Sanz.

Les nectarina destaca pel seu contingut en vitamina C (37 mg) i beta-carotens (40,20 mg), aquestes vitamines són les responsables de l’activitat antioxidant que ens aporten les nectarines. Els carotens són necessaris per mantenir en bon estat la pell i les mucoses. També és important per mantenir una correcta visió, ja que la reforça, i per evitar la pèrdua d’audició. A més el seu consum ens ajudarà a reforçar el sistema immunitari.

Pots llegir tot l’article a: ENLLAÇ A ARTICLE