Sebastià Escarp: ‘Hem d’afrontar la propera campanya amb optimisme’

24 d'abril de 2015

El president de Fruits de Ponent i Vice-president d’Afrucat, Sebastià Escarp, ha pronunciat avui un dels discursos inaugurals del 19è Fòrum del Préssec i la Nectarina que s’ha celebrat a Alcarràs.

Escarp ha volgut fer una crida al ‘optimisme’, després d’una passada campanya negativa. “Hem après dels errors i ara cal afrontar la nova campanya llençant un missatge esperançador, amb el desig que sigui millor que la passada’. En el seu discrus, Escarp ha explicat que el sector està en continua adaptació (per exemple, amb noves varietats…), però també aposta per la innovació i per obrir nous mercats i consolidar-los. També, s’ha refereit a la retirada de fruita per evitar arribar al col·lapse de la passada campanya. “El que no hem de fer és enviar calibres B o C i fins i tot posar diners”, ha dit.

 

Fruits de Ponent, mitjançant el seu president i el seu director general, Josep Presseguer, així com socis de les Cooperatives de Binaced i Benavent, han estat presents en aquest fòrum, on s’han donat les previsions de fruita d’os. Entre d’altres missatges, s’ha apuntat que Europa incrementa en un 1% la previsió de préssec i nectarina. També s’ha explicat que España va superar per primera vegada en la seva història a Itàlia en producció de préssec i nectarina. 

El Fòrum, entre d’altres, ha comptat amb la presència del conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí.