Reconeixement a Fruits de Ponent pel seu compromís amb la ‘intercooperació’

18 de desembre de 2020

La Confederació de Cooperatives de Catalunya li otorga aquest guardó per la seva aposta per la diversificacio, l’economia circular i la transformació en ‘Grup Cooperatiu’

Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha rebut aquest dijous 17 de desembre per part de la Confederació de Cooperatives de Catalunya un dels reconeixements en la seva gala anual, que aquest any s’ha celebrat de forma telemàtica, a causa de la pandèmia.

Fruits de Ponent ha estat guardonat en la categoria: Comprommís amb la Intercooperació per la seva trajectòria en l’àmbit de la col·laboració, el treball conjunt i la cooperació amb d’altres cooperatives. El jurat de la CoopCat també ha volgut destacar l’aposta del Grup amb seu a Alcarràs per la diversificació, la integració de l’activitat comercial, la promoció de la sostenibilitat i l’economia circular entre els seus socis i la recent constitució en un ‘Grup Cooperatiu’.

El president del Grup, Sebastià Escarp, ha agraït a la Confederació i al seu jurat aquesta distinció i ha manifestat que la ‘intercooperació forma part de l’ADN de Fruits de Ponent i, avui, és vital per garantir la viabilitat del sector’. Així mateix, Escarp ha assenyalat que aquest guardó és un reconeixement a tota la comunitat del grup: socis i sòcies i treballadors que han hagut d’afrontar uns anys molt difícils i, sobretot, en l’actual, no han deixat de treballar ni un dia per tal de garantir el subministrament d’aliments a la població.

La col·laboració entre ‘Cooperatives’ han permès a Fruits de Ponent convertir-se aquest any en ‘Grup Cooperatiu’, essent el segon d’aquestes característiques a Catalunya. Format per quatre Cooperatives de Primer Grau (Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit, Agrària Progressiva de Benavent-Portella, Ramell i Agrària del Llobregós) Fruits de Ponent ha dinamitzat cooperatives com la d’Alcanó, que fa quatre anys va passar a formar part de la Cooperativa d’Alcarràs, i que avui s’ha especialitzat en la producció d’oli verge extra de qualitat i d’ametlla havent portat a terme inversions en els darrers anys que han permès una renovació de les instal·lacions. També, amb la creació de l’Agrària del Llobregós (entre Sanaüja i Vilanova de l’Aguda) ha dinamitzat aquesta zona amb el cultiu de poma de muntanya, en un espai on fins ara no existia aquest conreu.

I en aquesta ‘Intercooperació’ hi anat en paral·lel el principi de la sostenibilitat, tant en el sentit mediambiental, com també en el social i econòmic: defensar l’entorn o el Planeta, procurar la viabilitat futura de les explotacions dels associats i ser transparents en la gestió.

Precisament, l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (17) (Aliances entre Cooperatives) forma també part dels principis que el grup aplica en el seu dia a dia.     

 La resta de cooperatives premiades han estat: La Comunitat Minera Olesana, Suara, Celobert, Som Mobilitat i Taller Àuria.