Reconeixement a Fruits de Ponent pel seu compromís amb la intercooperació

18 de desembre de 2020

La Confederació de Cooperatives de Catalunya li atorga aquest guardó per la seva aposta per la diversificació, l’economia circular i la transformació en ‘Grup Cooperativo’Grupo Cooperatiu

Fruits de Ponent ha rebut aquest dijous 17 de desembre per part de la Confederació de Cooperatives deCatalunya un dels reconeixements en la seva gala anual, que aquest any s’ha celebrat de forma telemàtica, a causa de la pandèmia.

Fruits de Ponent ha estat guardonat en la categoria: Compromís amb la Intercooperació per la seva trajectòria en l’àmbit de la col·laboració, el treball conjunt i la cooperació amb altres cooperatives. El jurat de la CoopCat també ha volgut destacar l’aposta de Grup amb seu a Alcarràs per la diversificació, la integració de l’activitat comercial, la promoció de la sostenibilitat i l’economia circular entre els seus socis i la recent constitució en un ‘Grup Cooperatiu’ .

El president de el Grup, Sebastià Escarp, ha agraït a la Confederació i al seu jurat aquesta distinció i va manifestar que la intercooperació forma part de l’ADN de Fruits de Ponent i, avui, és vital per a garantir la viabilitat de el sector ‘. Així mateix, Escarp ha assenyalat que aquest guardó és un reconeixement a tota la comunitat de el grup: socis i treballadors que han hagut d’afrontar uns anys molt difícils i, sobretot, en l’actual, no han deixat de treballar ni un dia per garantir el subministrament d’aliments a la població.

La col·laboració entre ‘Cooperatives han permès a Fruits de Ponent donar el salt a’ Grup Cooperatiu ‘, sent el segon d’aquestes característiques a Catalunya. Format per quatre Cooperatives de Primer Grau (Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit, Agrària Progressiva de Benavent-Portella, Ramelly Agrària de l’Llobregós) Fruits de Ponent ha dinamitzat cooperatives com la d’Alcanó, que fa quatre anys va passar a formar part de la Cooperativa d’Alcarràs, i que avui s’ha especialitzat en la producció d’oli verge extra de qualitat i d’ametlla havent dut a terme inversions en els darrers anys que han permès una renovació de les instal·lacions. També, amb la creació de la Agrària de l’Llobregós (entre Sanaüja i Vilanova de l’Aguda) ha dinamitzat aquesta zona amb el cultiu de poma de muntanya, en un espai on fins ara no existia aquest cultiu.

La resta de cooperatives premiades han estat: La Comunitat Minera Olesana, Suara, Celobert, Som Mobilitat i Taller Àuria.