Presentació de la Nectarina Atlètica Fruits de Ponent

2 de juliol de 2015

Avui, la Diputació de Lleida, ha acollit la presentació de la III Edició de la Nectarina Atlètica Fruits de Ponent, que tindrà lloc el proper 18 de Juliol per la tarda (l’hora de les curses és a les 20.30h, però molt abans ja hi haurà activitats).

 

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra; la diputada i vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol; el regidor d’Esports, Jaume Bernis, i el president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, han protagonitzat la presentació de la cursa, que va néixer amb l’objectiu de promoure la fruita dolça del Baix Sebre i, concretament, la Nectarina, una fruita típica d’aquesta terra.

 

El president de Fruits de Ponent ha assenyalat que és un encert organitzar una cursa que vulgui difondre la fruita ‘tan explícitament com ho fa la Nectarina Atlètica’, i ha dit que, tal com el ‘running’ està de moda, també ho hauria d’estar el menjar fruita de tanta qualitat com la que es fa al Baix Segre.

Miquel Serra ha explicat que un any més Alcarràs aposta per a la promoció d’aquesta cursa, que també vol ser una mostra de la fruita que es produeix a la Vila durant aquesta època de l’any. Serra ha comentat que la Nectarina Atlètica incorpora aquest any un patrocinador principal, que és Fruits de Ponent, per tal de continuar creixent i donant el millor servei a participants. A més a més, el fet que el patrocinador principal sigui, precissament, un dels grans productors de fruita d’os d’Europa dóna un valor afegit a la cursa. Serra ha recordat que la Nectarina Atlètica Fruits de Ponent tindrà una vessant solidària, ja que 1 euro de cada inscripció anirà per l’Associació Catalana Contra el Càncer.

 

Rosa Pujol, ha explicat que aquest esdeveniment, que compta amb el suport de la institució, “dóna a conèixer un dels valors i dels majors tresors del Baix Segrià, com és la fruita”.

 

Per la seva part, el regidor d’Esports, Jaume Bernis, ha recordat que hi haurà una cursa de 5 i una de 10 quilòmetres. La novetat de la cursa de 5 quilòmetres serà que passarà per la zona exterior de la Central de Fruita de Fruits de Ponent, on s’instal·larà un dels avituallaments. Bernis també ha aplaudit la bona resposta que s’està tenint per part del voluntariat que participarà en l’organització i logística de la cursa. Precissament, aquest diumenge vinent, es durà a terme un esmorzar popular entre els voluntaris i voluntàries que el proper 18 participaran a la tercera edició.

 

L’organització espera aquest any superar els 500 corredors i corredores. 

S’obsequiarà als participants amb:

1. Samarreta Tècnica ‘Luanvi’

2. Porta-Dorsals

3. Cinta pel Cap (pels primers 300 inscrits)

4. Un lot de fruita

5. Un tiquet per banyar-se a les piscines d’Alcarràs la nit del 18 de Juliol

L’avituallament final per als corredors i corredores tindrà fruita dolça, a més a més d’aigua i sucs. A més a més, la novetat d’aquest any serà que també hi haurà torrades amb melmelada de Nectarina feta per les ‘sòcies de la Cooperativa del Camp d’Alcarràs’, autores també d’un llibre sobre receptes ‘Lo Rebost’.

La cursa comptarà amb una zona per als acompanyants dels corredors, sobretot els més petits: inflables i també canó d’escuma.

Pel que fa als premis, hi haurà trofeus per les diferents categories i els guanyadors absoluts de 5 i 10 masculí i femení rebran 200 euros.