Maria Casoliva, del Consell Rector de Fruits de Ponent, nova cap de Fruita i Horta de la FCAC

27 de juliol de 2022

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat, avui dijous 27, una Assemblea General Extraordinària amb l’objectiu de culminar la constitució del nou consell rector. La renovació del màxim òrgan de representació i govern de la FCAC es va iniciar en el marc de l’Assemblea General Ordinària del passat 2 de juny, a La Granada del Penedès.

En aquesta assemblea, Maria Casoliva, presidenta de l’Agrària del Llobregós -cooperativa de 1er grau de Fruits de Ponent- ha estat nomenada cap de la secció de Fruita i Horta d’aquesta federació. Fructicultora i cerealista que es va incorporar al món agrari al 2015 per continuar l’explotació familiar i apostar per un cultiu nou a la zona, la producció de poma en alçada. Presideix la Cooperativa Agrària del Llobregós i és membre del consell rector del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent. Forma part de l’Associació de Dones del Món Rural des de la seva creació.

Ramon Sarroca, de la cooperativa Almenar Fruits, ha estat reelegit president de la FCAC i anuncia la seva voluntat d’impulsar “la implementació de la tecnologia, la promoció del producte cooperatiu al consumidor final, els processos d’intercooperació per augmentar la competitivitat del sector, el relleu generacional i la visibilització de les dones a llocs de responsabilitat. Aquests són els reptes més imminents del sector”. Sarroca presideix la FCAC des de l’any 2014.

Així mateix, Xavier Pié -Cooperativa Agrícola de Vilabella- ha estat reelegit com a vicepresident de l’entitat; Antoni Galceran -Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre- com a secretari, i Ferran Sabater –Corma- com a tresorer.

I Antonieta Gual –de la cooperativa Agropecuària Coperal- responsable de les seccions de crèdit, respectivament.