L’Oli KYLATT del Molí d’Alcanó guardonat amb la Medalla ‘Gourmet d’Or’ a París

16 de maig de 2020

En la categoria ‘Madur Lleuger’ i competint amb olis de tot el món

L’oli verge extra KYLATT del Molí d’Alcanó (Grup Fruits de Ponent), ha estat guardonat amb la medalla ‘Gourmet d’Or’ per l’Associació per a la Valorització dels Productes Agrícoles (AVPA) amb seu a París (França). En una cerimònia emesa per ‘Youtube’, a causa de la crisi sanitària, la AVPA va anunciar el passat dijous els olis guanyadors en les diferents categories.

KYLATT-L’Or de Ponent, amb segell de la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues, ha rebut la medalla ‘Gourmet d’Or’ en la categoria dels olis ‘Madurs Lleugers’, competint amb olis procedents dels principals països productors: Espanya, Itàlia, Grècia, Portugal, Algèria, França i Marroc. Un jurat format per experts tastadors, gastrònoms i productors ha seleccionat aquest oli del Molí d’Alcanó –un verge extra procedent 100% d’olives arbequines- pel seu equilibri entre les diferents virtuts organolèptiques. El concurs consta de tres fases, en les quals el jurat va seleccionant les millors mostres d’olis fins a arribar a un darrer tast (tercera fase) on un jurat diferent de les anteriors atorga la puntuació final per a la concessió d’una de les tres medalles: d’Or, d’Argent, Bronze o un diploma ‘gourmet’.

L’oli KYLATT prové d’una selecció d’olives arbequines dels camps dels socis a Alcanó i fou elaborat abans d’iniciar-se la campanya pròpiament dita. Va seguir un acurat procés d’elaboració, en el qual també hi va intervenir el Xef ‘Estrella Michelin’ Oriol Ivern, del restaurant Hisop de Barcelona, fent els tasts inicials i assessorant al Molí per tal de trobar l’equilibri adequat.
En el concurs de l’AVPA –que en edicions anteriors s’acostuma a celebrar en un dels salons de l’alcaldia de París- hi han participat més de 300 mostres d’oli procedents de tot el món i es tracta d’una de les principals competicions a nivell internacional per tal de posar en valor els ‘olis de qualitat’.

El Molí d’Alcanó, situat en aquesta localitat del Segrià i que pertany a la Cooperativa del Camp d’Alcarràs, del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, compta amb un teixit de socis productors i forma part de la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues. L’altra marca d’oli verge extra que produeix i comercialitza és L’Or de Ponent.