L’Agrobotiga de Fruits de Ponent, contra el malbaratament alimentari

17 de juliol de 2019

L’Agrobotiga de Fruits de Ponent -situada a Alcarràs- s’ha unit a la plataforma mundial “Too Good to Go” amb l’objectiu de lluitar contra el malbaratament alimentari. Es tracta d’una iniciativa també coneguda com “El Menjar no és Llença” que consisteix en posar en una APP mòbil disponibilitat de ‘lots’ que de no ser consumits al moment podrien llençar-se.

Per conèixer aquest moviment pots fer descarregan-te al teu mòbil la APP que porta el mateix nom: Too Good To Go. L’objectiu es evitar llençar a la brossa aquella fruita o verdura que acostuma a retirar-se dels lineals de les botigues per causes relacionades amb el seu aspecte, amb el temps que porta en exposició sense haver-se venut …

I com funciona si hi volem participar? Doncs, de la següent manera: entra a la app TooGoodToGo; busca l’Agrobotiga i fes la teva compra ‘online’ si t’interessa i sempre que hi hagi un lot en venda. Llavors, passa-ho a buscar durant el nostre horari de recollida que és de 13h a 14 h. I què recolliràs? Es tracta d’una capsa de cartró amb fruita i verdura al seu interior i a un preu rebaixat pels motius anteriorment citats.

Cada vegada són més els supermercats, restaurants … que s’apunten a aquesta causa per tal de reduir la quantitat de menjar que es llença.

A més a més, aquesta iniciativa ‘s’alinea’ amb la filosofia del Grup de treballar alguns dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), concretament l’1 i el 2, ‘Fi de la Porbresa’ i ‘Gana Zero’, respectivament.