La Xarxa Europea de Desenvolupament Rural es fa ressò de les pràctiques sostenibles del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent

17 d'agost de 2022

Destaca els resultats obtinguts en la reducció d’emissions de CO2i de consum d’aigua i electricitat

La XarxaEuropea deDesenvolupamentRural (EuropeanNetwork for RuralDevelopment– ENRD) s’ha fet ressò dels resultats obtinguts en el projecte de pràctiques sostenibles que el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent va posar en marxa l’any 2020.En aquest sentit, destaca la reducció d’emissions de CO2i de consum d’aigua i electricitat que es va poder aconseguiramb la instal·lació de 3.200 plaques solars i amb la creació d’una planta de tractament d’aigua.

Finançat amb fons europeus, el projecte va aconseguir l’objectiu plantejat: millorar la sostenibilitat dels socis impulsant la minimització de residus i reduint el consum elèctric. En concret, es va reduir un 37% les emissions de CO2en comparació al 2019, es va disminuir el consum elèctric de 0.2254Gj/ta0.2088Gj/t i es va reduir el consum d’aigua de 0,608 (2019) a 0,585 (2020) per metre cúbic de superfície construïda.

Fruits de Ponent té una aposta claraper la sostenibilitat i forma part de la visió i línia estratègica, perquè hem de ser competitius i alhora sostenibles. Aquest és el futur en el que estem treballant.

Per a més informació, podeu accedir a l’article complet a través d’aquest enllaç:https://enrd.ec.europa.eu/sites/default/files/project/attachments/gp_es_european_agricultural_guarantee_fund_catalonia_2022_q2_21_web.pdf.pdf

La Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (REDR)és unaplataformad’intercanvid’informació sobre com la política, els programes, els projectes i altres iniciatives de desenvolupament ruralquetreballenenla pràctica, i com es potmillorar per obtenirunsmillorsresultats.