La Fundació Fruits de Ponent i 5 al Día presenten el receptari “La Despensa: Dulce y Salada”

28 de juny de 2016

EL XEF AMB DOS ESTRELLES MICHELIN, RAMON FREIXA APADRINA L’ACTE 

 

 
La nova Fundació de Fruits de Ponent i l’Associació 5 al Día España han presentat avui al cèntric Mercado de la Paz de Madrid un receptari de fruita i verdures i que ha estat apadrinat per al ‘xef’ amb 2 estrelles “Michelin” i 3 “Soles” Ramon Freixa. 
 
El receptari compta amb receptes que han elaborat sòcies de la Cooperativa del Camp d’Alcarràs i també consells nutricionals de l’Associació 5 al Día, una entitat que promou el consum de 5 racions diàries de fruita i/o verdures.
 
En el seu parlament Ramon Freixa ha “enaltit” la fruita d’os procedent dels camps de Fruits de Ponent, de la qual ha dit, es mereix està en primera línia a l’alta cuina de tot el món. Així mateix, el prestigiós cuiner, que regenta el Restaurant Ramon Freixa Madrid, ha parlat especialment de l’OKI de Fruits de Ponent. “Avui ho diré aquí, el nom de paraguaià ha mort, ara cal dir-li OKI”, ha assenyalat davant el públic d’aquest mercat històric i format per periodistes, especialistes en nutrició, bloggers del món de la gastronomia i associacions de mercats.
 
Per la seva part, el president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, ha explicat el valor que es dóna a la fruita amb actes com el portat a terme a Madrid, i que són molt necessaris per donar-la a conèixer a nivell nacional. Així mateix, Escarp ha assenyalat que el receptari “La Despensa: Dulce y Salada” és un dels primers projectes de la nova Fundació “Fruits de Ponent”, que precisament, entre els seus objectius hi haurà el de promoure el consum d’aquests aliments, així com el de la formació, la investigació i també la solidaritat.
 
 
El receptari ha estat elaborat per dones sòcies de la Cooperativa, agricultores, que han volgut transmetre amb aquesta obra, a les futures generacions, els seus coneixements que a la vegada van aprendre de les seves mares i padrines. Cal recordar que aquest grup ja ha participat en altres dos llibres: “La Bona Cuina d’Alcarràs” i “Lo Rebost”. La publicació anirà molt destinada a escoles i agrupacions d’escolars de tota España, per tal els infants i joves aprenguin aspectes tan bàsics com a no fer malbé la fruita o a menjar-la tallant-la correctament o sabent quin és el seu valor alimentari. 
 
 
L’acte ha comptat amb la presència del president de 5 al Día España, Joaquin Rey, també de la directora de Mercats i Emprendimiento de l’Ajuntament de Madrid, Concepción Díaz de Villegas y el gerent del Mercado de la Paz, Guillermo del Campo, a més del xef Ramon Freixa.
 
Adjuntem una imatge del grup d’autores amb Ramón Freixa i també de la portada del receptari.