KYLATT, el nou oli verge extra que fusiona la tradició d’un Molí amb l’alta gastronomía

17 de gener de 2020

El Molí d’Alcanó (del Grup Fruits de Ponent) i el Xef ‘estrella Michelín’ Oriol Ivern han presentat aquest dijous 16 de gener a Barcelona KYLATT de L’Or de Ponent, el nou oli verge extra de categoría superior resultat del treball portat a terme per part dels tècnics del Molí, tècnics especialitzats de l’IRTA i l’equip del Xef del Restaurant Hisop de Barcelona amb 1 Estrella Michelín.

Per a l’elaboració, es van seleccionar, en època primerenca –o sigui molt abans de l’inici de la campanya- olives arbequines de determinats camps d’Alcanó de diferents tipus de cultius: de secà i de reg, per tal d’aconseguir un oli amb atributs positius equilibrats entre picants, amargs i afruitats. El resultat ha estat el KYLATT, que segons les anàlisi del panell de tast “és un oli fruitat verd, en boca és picant, amb un amarg i dolç equilibrat. Els seus aromes recorden l’herba tallada, notes d’ametlló o fonoll o nou verda, o de verdures de fulla, així com tocs clars d’ametlla, que li defineixen la dolçor en boca dels olis d’Arbequina”.

El projecte KYLATT sorgeix per poder exportar aquest oli a mercats Europeus de països que valoren aquest producte. Precissament, el mateix Xef compta amb un restaurant a Estocolm, un dels indrets on també es posarà a la venda el KYLATT.

El director general de Fruits de Ponent, Josep Presseguer, ha apuntat que es tracta d’un projecte en el qual cal agrair l’esforç dels socis d’Alcanó, que han col·laborat en el projecte des del primer dia. A l’acte ha estat present també el Director General d’Alimentació, Carmel Mòdol i el Director de Prodeca, Ramon Sentmertí.

De fet, per a la propera campanya es crea ‘l’experiència KYLATT’, per tal que aquelles persones que comprin aquest oli puguin gaudir d’una sèrie d’avantatges com, per exemple, visitar els camps d’on es recol·lecten les olives o ser els primers en tastar el nou oli maridant-lo amb plats d’alta cuina. Per tant, KYLATT va unit a una experiencia d’oleoturisme als camps d’Alcanó que el Grup Fruits de Ponent vol potenciar, juntament amb el restaurant Hisop de Barcelona.

Si voleu saber més informació sobre aquest nou oli de categoria superior, accediu al següent enllaç: www.fruitsponent.com/kylatt