Jornada tècnica de Poma de Muntanya a la finca Pilot de Fruits de Ponent

7 de novembre de 2019

Aquest dimarts a la finca Pilot de Fruits de Ponent a Ribelles, ha tingut lloc una jornada tècnica a camp després de la collita de Poma de Muntanya. L’activitat ha finalitzat amb un tast de varietats dirigit per l’Escola Agrària de Tàrrega, en el marc del curs de Fruticultura que s’està impartint actualment.

En aquesta finca pilot d’unes 5 ha, en aquests moments s’hi troben 4 varietats de poma vermella amb les que s’ha fet el tast. La jornada ha consistit en la comprovació de les qualitats organolèptiques de les pomes, aportades per l’altitud i la incorporació adequada de fertilització, reg i altres tècniques de conreu i maneig que assessora Fruits de Ponent. S’ha constatat que el recol·lectar el fruit en el moment adequat, té una gran repercussió en la qualitat i les característiques relacionades amb el seu gust, textura o color dels fruits d’una mateixa varietat.

La finca Pilot de Poma de Muntanya s’impulsa gràcies al mecanisme de cooperació vertical entre Fruits de Ponent i els pagesos de la zona, amb el suport de l’Associació ACORD. El grup cooperatiu ha apostat per produir poma de qualitat a la part més alta del nou regadiu del Segarra-Garrigues, contribuint així al desenvolupament rural i el rendiment econòmic que suposa un producte de qualitat com la poma de muntanya. Els agricultors pioners en el projecte, Cal Planes de Ribelles i Cal Pinyol de Sanahuja, s’han agrupat, per facilitar les gestions del maneig i logística de la producció, via la nova Cooperativa de primer grau Agrària del Llobregós. Per la seva part, Fruits de Ponent facilita tot l’acompanyament necessari en matèries d’implantació del conreu amb ajuts econòmics, formació, assessorament i comercialització.