Jornada per analitzar estratègies de futur per a un món agroalimentari més just

25 de gener de 2018

La jormada L’Alimentació en un món d’oligopolis: estratègies de futur, que organitza Agrofòrum, el Col·legi d’Economistes ha volgut analitzar algun dels reptes i amenaces que avui té el sector agroalimentari, per tal de trobar-hi solucions o estratègies per fer-les front. Les desigualtats existents al món, la globalització, la concentració i risc del negoci, així com la viabilitat de les explotacions familiars agrícoles, el medi ambient i la gestió d’aigua … aquests han estat alguns dels punts que s’han analitzat en una jornada que ha comptat amb ponents com:

El director general de Fruits de Ponent, Josep Presseguer, ha parlat de les relacions en una cadena de valor agrària, fent èmfasi en que cal una major coordinació, cooperació i col·laboració i entesa entre tots els actors d’aquesta cadena, per tal de fer front a algunes de les amenaces. A més a més, ha apostat per una major transparència de mercat, avui amb una “volatilitat de preus enorme”. I aplicar més eines per als productor o empresari agrícola, com per exemple, un major accés al finançament. 

La trobada ha comptat amb ponents com Júlia Montserrat, investigadora en l’àmbit de l’economia social i consultora externa de protecció social de la Comissió Europea; Francesc Reguant, Vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes; Jordi Vives, Gerent de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; i Tomàs García Azcárate, investigador de l’Instituto de Economía, Geografía y Demografía IEGD-CSIC. La jornada estarà moderada per Montserrat Viladrich, Catedràtica de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica, de la UdL. 

 

PROGRAMA

DOSSIER: ESTRUCTURES PRODUCTIVES I CADENA ALIMENTÀRIA