Grup Cooperatiu se suma a la commemoració del 8è aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per millorar el Planeta

26 de setembre de 2023

Col·loquen una pancarta amb els 17 ODS a la façana de la seu central

 

Aquest, 25 de setembre, es commemora el vuitè aniversari de l’adopció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. És per això que Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ens hem sumat a aquesta important fita, juntament amb la Red Espanyola del Pacto Mundial, del qual formem part. I ho hem fet col·locant una pancarta amb els 17 ODS a la façana de la seu central.

 

A més, també llençarem missatges a través de les xarxes socials per tal d’explicar a seguidors i altres grups d’interès que ens trobem a l’equador de l’aplicació de l’Agenda 2030 i, per tant, cal, ara més que mai passar a l’acció per assolir les metes marcades per Nacions Unides, per tal de treballar per un món més saludable, just i sostenible.

 

Els ODS, adoptats per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 25 de setembre de 2015, representen una guia fonamental per a la transformació del nostre món. Aquests objectius se centren en cinc àrees crucials: les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i el partenariat. L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible crida a l’acció global i insta els governs i empreses a desenvolupar respostes per a la seva implementació.

 

L’Agenda 2030 inclou 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i 169 fites relacionades que han de ser assolides abans del 2030. Aquests objectius aborden una àmplia gamma de desafiaments, com la reducció de la pobresa, la protecció de l’ecosistema i la promoció de la igualtat de gènere, entre d’altres.

 

Els ODS ens criden a l’acció, i a Fruits de Ponent, fa anys que treballem per afegir la nostra contribució a aquests objectius. A través de les nostres pràctiques empresarials sostenibles i el nostre compromís amb la comunitat, estem decidits a contribuir a fer del món un lloc millor per a tothom. I ho hem fet, per exemple:

 

Treballant els ODS 1 ‘Fi de la pobresa’ i 2 ‘Fam Zero’, a través d’accions de donació d’aliments per al tercer sector o col·lectius vulnerables.

 

Amb accions per a l’ODS 3 ‘Salut i Benestar’, per tal de fer pedagogia en seguir una dieta saludable i defensar la dieta mediterrània com a factor saludable.

 

A través d’un Pla d’Igualtat estem portant a terme accions de l’ODS 5, ‘Igualtat de Gènere’.

 

Pel que fa a accions mediambientals, Grup Cooperatiu hem treballat els ODS 6 ‘Aigua Neta i Sanejament’, el 7 ‘Energia Assequible i no Contaminant’, i el 13 ‘Acció pel Clima’, per exemple, amb la reconversió energètica cap a una energia verda o al reaprofitament i no malbaratament de l’aigua.

 

També som defensors i practiquem l’ODS 17 ‘Aliances per assolir Objectius’, a través de la nostra intercooperació.