Grup Cooperatiu Fruits de Ponent participa a l’Aula d’Extensió Universtiària d’Alcarràs

11 de gener de 2022

El seu director general, Josep Presseguer, pronuncia una conferencia sobre agricultura sostenible

El Centre Major d’Alcarràs va acollir el dia 11 de gener la sessió inaugural de l’Aula d’Extensió Universitària d’Alcarràs, que ha protagonitzat el Director General de Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, Josep Presseguer. “Agricultura Sostenible, de les paraules als fets”; sota aquest títol Josep Presseguer ha pronunciat la primera de les xerrades organitzades per aquesta aula.

El CEO del Grup Cooperatiu ha defensat el ‘desenvoupament sostenible’ com a model per a crèixer en els propers anys sense comprometre la capacitat de les properes generacions. En aquest sentit, l’agricultura sostenible ‘té un paper clau’ atès que pot garantir una alimentació per a tothom sense malmetre el medi natural. Ara bé, “cal que, com a societat, canviem moltes formes de fer: de produir, processar, comercialitzar i consumir aliments”. 

Josep Presseguer ha parlat també de la importancia, avui, per a les companyies i empreses d’estar alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) des dels àmbits social, econòmic i ambiental. Els ODS són els objectius fixats per a l’Agenda 2030 que Nacions Unides ha establert per assolir un món més just i sostenible per a tothom. Grup Cooperatiu Fruits de Ponent treballa activament des de fa anys diferents ODS com els que tenen relació amb contribuir a acabar amb la fam al món (1 i 2), la igualtat de les persones (5), l’energia sostenible i no contaminant (5) i les aliances per aconseguir els objectius (17), entre d’altres.