Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, finalista als Premis Millor Empresa de Catalunya 2023

14 de juny de 2023

La Generalitat, que convoca aquests guardons per segon any, en destaca els valors socials i l’aposta pel cooperativisme i la sostenibilitat.

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha seleccionat el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, amb seu a Alcarràs (Lleida), com una de les quatre empreses finalistes que opten al reconeixement del Dia de l’Empresa 2023. El Govern destaca el vessant social del Grup Cooperatiu, així com la defensa dels valors del cooperativisme i l’aposta per la sostenibilitat des de les perspectives econòmica, social i mediambiental.

Segons el seu Director General, Josep Presseguer, “el Grup funciona com un ecosistema que garanteix la viabilitat dels seus negocis, vetlla pel desenvolupament professional dels seus treballadors, s’esforça per oferir un producte de qualitat als clients i consumidors, i esdevé garant de la sostenibilitat en l’entorn, les persones i l’economia de la cooperativa”.

Fruits de Ponent, l’única cooperativa entre les quatre finalistes, és un Grup que compta amb 180 unitats familiars de socis productors, així com amb una plantilla de 120 treballadors fixos i uns 400 durant la campanya d’estiu. La seva activitat es basa en la producció i comercialització d’aliments mediterranis com fruita de pinyol i de llavor, oli d’oliva verge extra, cereals i ametlles. A més, compta amb tres agrobotigues i serveis destinats a la promoció agrària dels seus integrants. Fruits de Ponent basa la presa de decisions en una governança cooperativa formada pels consells rectors, votats pels socis i renovats cada quatre anys.

En els darrers anys, el Grup ha fet el salt cap a l’energia verda, per tal que sigui aquesta la única present en tot el procés industrial i que, a més, pugui generar una comunitat energètica entre els seus associats. Així mateix, utilitza envasos amb material reciclat o reutilitzable i en el seu full de ruta hi ha projectes en economia circular, en el sentit de generar adobs orgànics per al camp a partir de les dejeccions ramaderes.

Sistema de votació

La Generalitat ha obert el període de votacions a través de la pàgina https://diaempresa.cat/finalista_social , que romandrà oberta fins al pròxim 23 de juny. Per votar, cal accedir a l’enllaç i escollir l’opció introduint el número de telèfon mòbil. Es rebrà un codi per missatge SMS, el qual caldrà introduir per evitar frau en les votacions. Us animem a dipositar la vostra confiança i votar pel projecte cooperativista del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, una companyia que aposta per un món més sostenible i cooperatiu.