Gran afluència de gent a Alcanó per a provar l’Or de Ponent

1 de desembre de 2019

Unes 600 persones han assistit aquest diumenge 1 de desembre a Alcanó, amb motiu de l’11a edició de “Camins d’or líquid del Segrià”. Una magnífica jornada que s’ha celebrat al Molí d’Alcanó, on s’hi ha pogut gaudir d’un esmorzar popular per a degustar l’oli nou de campanya, L’Or de Ponent.

Tot seguit s’han realitzat una sèrie de visites guiades a les instal·lacions d’Alcanó per a poder observar com s’elabora l’oli i les mesures de seguretat que es prenen per tal de garantir l’excel·lent qualitat que té l’Or de Ponent del grup Fruits de Ponent. Les visites guiades han estat organitzades pels mateixos treballadors del Molí.

El president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, i Josep Presseguer, director del grup, han estat acompanyats per les autoritats del poble, així com pel president del Consell Comarcal, David Masot i el president de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) de l’oli de les Garrigues, Enric Dalmau. Els diversos representants han firmat el llibre d’honor de la vila d’Alcanó per tal de formalitzar el vincle entre les institucions del poble i el grup Fruits de Ponent.

Dins el marc d’aquesta edició de ‘Camins d’Or Líquid’ també s’hi ha celebrat una exposició de cotxes antics i posteriorment una ruta “històrica” per la vila de la mà dels Grallers i Tabalers d’Alcanó. Amb aquests personatges de la tradició hem pogut descobrir els racons d’aquesta vila.