Fruits de Ponent torna a l’aparador més internacional de la fruita

14 de febrer de 2023

Balanç positiu de Fruits de Ponent al seu pas per Fruit Logistica, tant pels nombrosos contactes comercials, com per la nova ubicació de l’estand a un hall més concorregut i per la presentació de noves varietats, com la poma Tutti.

“All in One” ha estat el lema de FRUIT LOGISTICA 2023, i no podria ser més apropiat. Perquè en un moment en què l’eficiència és cada vegada més important, l’oportunitat que tota la indústria fructícola en l’àmbit mundial es reuneixi en un sol lloc és encara més valuosa. Amb aquest context, Fruit Logística 2023 en el seu 30è aniversari, torna a la seva data original al febrer, fet ideal per a al sector de la fruita de pinyol.

Per aquesta edició, la superfície expositiva ha estat fins i tot per sobre del nivell previ a la pandèmia. Així, el Grup Cooperatiu, ha compartit espai amb més de 2.600 expositors procedents de 92 països i uns 63.470 compradors i visitants professionals de més de 140 països, xifres que expliquen la dimensió d’aquest veritable aparador mundial de la fruita.

Pel que fa a l’estand del Grup Cooperatiu, un cop més, Alcarràs i el missatge ‘From Alcarràs, Land of inspiration’ (Des d’Alcarràs, Terra d’inspiració), ha estat el lema sota el qual ha desembarcat el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent a la fira Fruit Logistica de Berlín, seguint l’impuls generat per la pel·lícula de Carla Simón guardonada a la Berlinale.

L’activitat a l’estand ha estat contínua, amb molta activitat comercial i visites institucionals, a més de la representació pròpia del Grup Cooperatiu, encapçalada pel nostre president, Benjamí Ibars, el director general, Josep Presseguer i diversos representants de departament comercial del Grup Cooperatiu.

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la presentació de la nova varietat de poma Tutti, una varietat que s’adapta a la situació climatològica canviant, capaç de suportar els estius cada vegada més calorosos. Un projecte impulsat per Hot Climate Partnership (HCP) en col.laboració amb l’IRTA (Instituto de Investigación y Tecnología Agroalimentarias) amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

La fira ha servit també per donar el tret de sortida a la campanya de fruita 2023, el Grup Cooperatiu ho fa amb molta il·lusió i positivisme, tot i que la indústria s’enfronta a una de les campanyes més complicades dels darrers anys a causa de les grans dificultats a provocades pel del canvi climàtic i els fenòmens meteorològics.