Fruits de Ponent situa Alcarràs al mapa internacional de la fruita fresca i desembarca a Fruit Logistica de Berlín amb el lema ‘From Alcarràs, Land of inspiration’

5 d'abril de 2022

‘From Alcarràs, Land of inspiration’ (Des d’Alcarràs, Terra d’inspiració) és el lema sota el qual ha desembarcat el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent a la fira Fruit Logistica de Berlín, amb l’objectiu de reforçar el nom d’Alcarràs al mapa internacional de la fruita fresca, seguint l’impuls i l’empenta generats per la pel·lícula de Carla Simón guardonada a la Berlinale.

En aquest sentit, i com a picada d’ullet també a la ubicació de la central del grup, Fruits de Ponent posarà un petit adhesiu a les fruites i també ha creat un ‘packaging’ individual per poder consumir les peces en qualsevol lloc de forma còmoda, en tots dos casos amb el lema ‘From Alcarràs, Land of inspiration’. De fet, aquesta inspiradora frase també lluirà aquest estiu a les caixes de fruita que es distribueixin des de la central a nombrosos països de tot el món.

Fruit Logistica se celebra des d’avui fins al 7 d’abril i és un punt de trobada indispensable per al sector i una plataforma global per a noves idees, impulsos i solucions, que en aquesta edició reuneix més de 3.300 expositors –la majoria estrangers– de prop un centenar de països i més de 72.000 visitants professionals que busquen desenvolupar tot el seu potencial de negoci al mercat internacional.

Fruits de Ponent s’ha desplaçat a Berlín amb una delegació encapçalada pel president, Benjamí Ibars, i pel conseller delegat, Josep Presseguer, i amb representants de diferents departaments del Grup Cooperatiu.

A més de la connexió amb Alcarràs, Fruits de Ponent vol donar visibilitat als productes del Grup Cooperatiu i a la garantia de qualitat que els avala, i en aquest sentit, un dels objectius de la delegació serà presentar l’ampli catàleg Mediterranean Foods.

La presència de Fruits de Ponent a Fruit Logistica té també altres eixos en els quals es tractarà d’incidir des de la delegació present a Berlín. Així, s’ha posat sobre la taula el model de gestió del grup, basat en la sostenibilitat i el compromís amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

També es busca mostrar la particular idiosincràsia que es deriva del fet de ser un grup cooperatiu, amb uns valors basats en la democràcia interna, la participació dels socis en la presa de decisions estratègiques, la transparència en la gestió i un esperit de col·laboració amb l’entorn, així com una ètica d’empresa amb un marcat ADN de responsabilitat social corporativa.

En suma, Fruits de Ponent s’ha instal·lat a Fruit Logistica amb l’objectiu de compartir coneixement i nous reptes, participar de la transformació agroalimentària global i mostrar els nous catàlegs de productes, però també els valors, en un certamen que té el gran al·licient de que, després de la fase més dura de la pandèmia, permetrà recuperar el contacte amb els clients a nivell internacional i reprendre els llaços i les connexions amb altres mercats.