Fruits de Ponent s’adhereix a l’Any Internacional de les Fruites i Verdures

2 de juliol de 2021

Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha materialitzat la seva adhesió a l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (AIFV), que se celebra aquest 2021 amb el lema ‘Les fruites i verdures, elements essencials de la teva dieta’.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) que té com a finalitat sensibilitzar sobre la importància d’aquests productes en la nutrició humana, la seguretat alimentària, la salut i la sostenibilitat, tot plegat amb la mirada posada en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Tres són els objectius establerts per la FAO en aquest Any Internacional de les Fruites i Verdures. D’una banda, conscienciar sobre els beneficis per a la salut que té el consum de fruites i verdures; de l’altra, i com a conseqüència del primer, promoure dietes i estils de vida saludables, equilibrats i diversificats mitjançant el consum de fruites i verdures; i finalment, reduir la pèrdua i el malbaratament de fruites i verdures en els sistemes alimentaris.

Des de la FAO també es vol incidir en altres aspectes, com ara el suport als sistemes alimentaris sostenibles en la producció, el reciclatge i la reducció del malbaratament a les llars, així com també en la integració dels petits agricultors i agricultores en les cadenes de producció i distribució.

Fruits de Ponent comparteix plenament aquest ideari i donarà suport a les iniciatives que des de l’AIFV s’impulsin al llarg de l’any, compartint accions i difonent el material divulgatiu que es generi per tal de promoure un consum conscient, segur i sostenible de fruites i hortalisses.