FRUITS DE PONENT s’adhereix a la Aliança Catalunya 2030 per impulsar la sostenibilitat

13 de gener de 2021

La Central de confecció del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha rebut aquest dimecres la visita del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé, en el transcurs de la qual el grup cooperatiu ha refermat el seu compromís amb l’Agenda 2030 i ha certificat la seva adhesió a l’Aliança Catalunya 2030.

Durant l’estada a les instal·lacions de Fruits de Ponent a Alcarràs, Bernat Solé ha estat acompanyat per Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS); Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP; Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials a Lleida del DARP; i Sandra Marco, alcaldessa de Soses i consellera Comarcal del Segrià. Tots ells han estat rebuts pel president del Grup Cooperatiu, Sebastià Escarp, pel director general, Josep Presseguer, i membres del Consell Rector i del Comitè de Direcció.

Posteriorment s’han traslladat a l’interior de les instal·lacions i el conseller ha signat al Llibre d’Honor del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent. Bernat Solé ha presidit una reunió amb els representants del Grup Fruits de Ponent que ha donat pas a una visita guiada a una línia de treball de confecció de fruita de la Central, que ha servit per posar punt final a l’estada del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència a Fruits de Ponent.

La visita de Bernat Solé ha servit per refermar el compromís del Grup Fruits de Ponent amb l’Agenda 2030 i la seva aposta decidida per la sostenibilitat amb l’adhesió als principis del Pacte Mundial. És per això que el conseller Bernat Solé ha assenyalat el Grup Fruits de Ponent “con un clar exemple de compromís amb l’Agenda 2030 i amb els seus objectius de desenvolupament sostenible”. Solé ha dit que aquest compromís es fa palès en la seva aposta “pel model circular, per un model basat en residus zero, en la reducció d’emissions, en l’ús d’energies renovables, en el foment dels bons hàbits i en el treball digne, i un exemple d’això és el pla d’igualtat que s’està impulsant”.

El conseller ha aprofitat aquest compromís per reivindicar “la necessitat de conjurar-nos institucions, cooperativisme, empresa privada, universitats, moviments sindicals, patronals,…” per tal de fer front a la pandèmia “des d’aquest model basat en la sostenibilitat i en la igualtat d’oportunitats”.

En aquest sentit, ha proposat al Grup Fruits de Ponent la seva adhesió al pacte nacional de l’Aliança Catalunya 2030, una proposta que ha estat acceptada per part d’un grup al qual Bernat Solé no ha dubtat en qualificar com “un referent en el sector més important per al nostre país, com és l’agroalimentari”. L’Aliança Catalunya 2030 és l’acord de país impulsat pel Parlament de Catalunya, obert a tota la societat catalana, a tots els actors públics i privats, per impulsar a Catalunya els compromisos de l’Agenda 2030.

En aquest sentit, cal recordar que, al 2017, el Grup es va convertir en soci signatari de la Xarxa Espanyola per al Pacte Mundial, passant a ser soci actiu del grup de treball del sector agroalimentari. A més, l’any 2019, el director general del Grup, Josep Presseguer, va passar a formar part com a vocal del Comitè Executiu de la Xarxa Espanyola per al Pacte Mundial.

El Director General del Grup, Josep Presseguer, ha explicat el compromís ‘cooperativista’ del Grup i la seva aposta per millorar la ‘salut’ del planeta, reduint l’impacte ambiental i les emissions de CO2, essent més eficients en l’ús d’aigua, utilitzant energies no contaminants, evitant el malbaratament alimentari i apostant pel cooperativisme.