Fruits de Ponent rep la Red Española del Pacto Mundial de las Naciones Unidas

28 d'abril de 2023

La seu del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha estat el lloc elegit perquè els líders de les principals empreses espanyoles de diferents sectors es reuneixin i treballin junts a favor de la sostenibilitat empresarial.

El Pacte Mundial de les Nacions Unides lidera la sostenibilitat empresarial a tot el món i compta amb 1470 entitats associades, de les quals 258 són catalanes i 9 de Lleida.

En aquesta reunió, s’han tractat diversos temes al voltant de la implementació de criteris sostenibles a les empreses i al sector agroalimentari. Un dels reptes més urgents és fer front a la manca d’aigua i l’emergència climàtica.

La presidenta de la Xarxa Espanyola, Clara Arpa, ha fet una crida perquè més empreses del sector ‘agro’ de les Terres de Lleida s’uneixin a aquesta causa global, promoguda per les Nacions Unides, ja que moltes ja estan treballant fortament per la sostenibilitat del planeta.

Per part seva, el director general de Fruits de Ponent, Josep Presseguer, ha assenyalat que treballem en la reducció de l’ús de materials com la fusta, el plàstic no reciclable o el paper, i en una gestió de l’aigua més sostenible. També fem servir energia 100% renovable a través de panells solars.

La cimera ha permès aprofundir els objectius de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de les Nacions Unides i conèixer de prop el model de negoci i les instal·lacions de Fruits de Ponent. La propera reunió d’aquesta xarxa mundial està prevista per al 14 de juny a Madrid amb la participació de més de 700 empreses de tot Espanya.

 

Grup fruits de Ponent