FRUITS DE PONENT reforça el seu compromís amb el Pacte Mundial per a la sostenibilitat

23 de setembre de 2018

Forma part del Grup de Treball de les empreses del Sector Agroalimentari

El Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha entrat a formar part com a “soci signant” de la Xarxa Espanyola per al Pacte Mundial de Nacions Unides, amb l’objectiu de contribuir, com a cooperativa i empresa, al desplegament dels 17 objectius de desenvolupament sostenible marcats per l’alt comissionat en el marc de l’Agenda 2030.

El Grup Cooperatiu ja estava compromès des de l’any 2012 amb els 10 Principis del Pacte Mundial, però, des d’aquest passat mes de maig, ha incrementat el seu nivell de participació formant part activa en el desenvolupament d’aquests Objectius per un planeta més just i sostenible. A més a més, ha entrat a formar part del Grup de Treball d’empreses del sector agroalimentari, l’objectiu del cual és el debat i cerca de bones practiques i recursos en relació a les 3 baules o subsectors: Sector Primari; Indústria Agroalimentària; Distribució Alimentària, així com una anàlisi dels reptes i oportunitats del sector davant els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Director General de Fruits de Ponent, Josep Presseguer, afirma que la RSC cal entendre-la a escala global, perquè cada pas que les empreses fan tenen conseqüències en l’entorn. En aquest sentit, el desplegament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per part de les empreses no fan més que sumar en positiu per a un món millor.

Actualment Fruits de Ponent està portant a terme diferents programes interns relacionats amb algun dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Entre aquests, destaquen els programes de ODS relacionats amb la igualtat en l’àmbit del treball; accions per lluitar contra la fam, amb convenis amb entitats del tercer sector; o una gestió eficient dels recursos hídrics al camp, així com una relació ‘ètica i responsable’ amb clients i proveïdors, entre d’altres.

El Pacte Mundial està format per més de 13.000 entitats de tot el món. S’articula mitjançant les xarxes locals que ajuden a portar a terme aquests 10 principis del Pacte a les empreses de cada país. Aquests principis estan relacionats amb la defensa dels drets humans, també les bones practiques laborals i la preservació del medi ambient, així com lluitar contra el canvi climàtic, entre d’altres.