FRUITS DE PONENT, PROTAGONISTA EN UNA JORNADA DE PACTE MUNDIAL SOBRE GESTIÓ SOSTENIBLE EN L’ÚS DE L’AIGUA

13 d'abril de 2021

Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha participat, juntament amb altres empreses d’àmbit estatal, en la jornada ‘ODS 6-Gestió sostenible l’ús de l’aigua. La petjada hídrica com a eina de gestió en les empreses ‘, organitzada per la Xarxa Espanyola de el Pacte Mundial de Nacions Unides.

El director general de Grup Cooperatiu, Josep Presseguer, ha desgranat en el ‘webinar’ algunes de les ‘bones pràctiques’ en la gestió de l’aigua tant en el camp, com a la Central de Confecció de Grup. L’ús de regs de precisió, així com informació ‘big data’ o via satèl·lit per millorar l’eficiència hídrica, claus per optimitzar a l’màxim aquest recurs. I, pel que fa a la Central de Fruita, la utilització de sensors d’intel·ligència artificial, també han ajudat, per exemple, a reduir en els últims 10 anys un 75% el consum d’aigua per a usos industrials.

La sessió té com a objectius entendre la importància de la gestió sostenible de l’aigua per al sector empresarial, aprendre a mesurar l’impacte que les organitzacions tenen sobre el recurs hídric i conèixer bones pràctiques d’empreses i casos d’èxit sobre l’ús sostenible de l’aigua.