Fruits de Ponent presenta la seva poma de muntanya, GR APPLE

2 d'octubre de 2018

Produïda en finques de la Vall del Llobregós i en un projecte pioner per implantar aquest fruit en aquest indret

Fruits de Ponent ha presentat avui les seves primeres pomes de muntanya, produïdes en finques de la Vall del Llobregós (a Vilanova de l’Aguda i Sanaüja). Les pomes produïdes formen part d’un projecte pilot per implantar aquest fruit en una zona convertida del secà al regadiu, gràcies el reg del Segarra-Garrigues.

Fertilitat més alta i fruita saborosa i cruixent.

El president del Grup, Sebastià Escarp, ha recordat que aquest projecte es va començar l’any 2014 gràcies a la cooperació entre el grup cooperatiu i productors de la zona que van constituir la cooperativa Agrària del Llobregós.

En aquests primers anys de producció el volum assolit és d’unes 250 tones, però l’objectiu és anar sumant més hectàrees per incrementar aquesta xifra i anar introduint la poma al mercat. Per aquest motiu, Fruits de Ponent compta ja amb la denominació GR APPLE com a marca, per recordar amb aquest noms els camins Grans Recorreguts que també creuen per aquesta zona. El director general del Grup, Josep Presseguer, ha apuntat que la zona de la Vall del Llobregós és idònia per al cultiu de poma, ja que les terres fèrtils i amb molta matèria orgànica produeixen fruits molt de sabor, amb un color intens i de tast cruixent.

En aquesta campanya s’han produït varietats FUJI i GALA, principalment.

El president d’Acord, l’Associació de Cooperació Rural per al Desenvolupament (ACORD), Antoni Pujol, que impulsa el projecte i també la cooperació vertical entre empreses i cooperativistes ha afirmat que la fórmula de buscar un “motor” com un gran cooperatiu que cooperi amb productors de la zona és un model molt viable i que dóna resultats com el de GR APPLE.