Fruits de Ponent patrocina novament el Concurs Idea, per a projectes d’innovació agroalimentària

2 de maig de 2016

Fruits de Ponent Grup Cooperatiu es converteix una vegada més en patrocinador del Concurs Idea, que impulsen la Universitat de Lleida (UdL), l’Ajuntament d’Alcarràs i Global Lleida. El Grup Cooperatiu dóna el seu suport a aquesta iniciativa que premia el talent i l’emprenedoria en l’àmbit agroalimentari per aquells projectes que també aportin solucions als reptes que avui tenen també les empreses fructícoles. 

Millorar les tecnologies perquè la fruita pugui conservar-se millor en el transport a llarga distància és un dels objectius, però també hi poden optar projectes sobre medi ambient i eficiència energètica o sobre màrqueting de la fruita dolça (comercialització, internacionalització i interconnexió entre empreses fructícoles). Els projectes poden presentar-se fins el proper 10 de juny. El concurs Idea té com a objectiu impulsar la creació d’empreses innovadores promogudes per estudiants, titulats o investigadors en formació menors de 30 anys que puguin generar activitat econòmica a les terres de Lleida. Cadascuna de les modalitats -general i agroalimentació- premiarà dos projectes: el primer amb 4.000 euros i el segon, amb 2.000. Els projectes es poden elaborar individualment o en grups d’un màxim de quatre persones, siguin de la UdL o d’altres universitats.

En la convocatòria sobre temes agroalimentaris, les propostes s’han de centrar en tres sectors: medi ambient i eficiència energètica, màrqueting de la fruita dolça i tecnologia per la conservació de fruita pel transport a llarga distància. Les idees de negoci es poden presentar fins el dia 10 de juny. Els projectes finalistes (10 per cada categoria) hauran d’elaborar un pla d’empresa, amb l’ajut de professorat de la UdL, i lliurar-lo abans del 2 de setembre. Una de les novetats és que hauran de fer una presentació oral davant el jurat, que valorarà aspectes com ara l’originalitat, el coneixement del mercat, les possibilitats de generar ocupació de qualitat i la sostenibilitat del projecte. Els guanyadors es donaran a conèixer el pròxim mes d’octubre. 
 
El concurs compta amb d’altres patrocinadors, també empreses del sector de la fruita que tenen la seva seu a Alcarràs (Lleida).