Fruits de Ponent participa en una jornada d’Acció sobre ‘valor compartit’ a les empreses com a motor de canvi cap a una societat més sostenible

16 de febrer de 2022

El CEO del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, Josep Presseguer, ha ofert aquest dimecres la conferència ‘Experiències empresarials en valor compartit: el cas de Fruits de Ponent’, durant la qual ha exposat el model del Grup Cooperatiu i la importància del valor compartit en l’estratègia empresarial a través de l’experiència d’una empresa del territori.

La xarrada s’ha emmarcat en la jornada en línia ‘El valor compartit com a motor de canvi’, organitza per Acció, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Presseguer ha explicat l’experiència del Grup Cooperatiu en el treball de valor compartit, posant l’accent en el valor compartit en aliances. Així, ha remarcat la importància de la creació de valor per als diferents grups d’interès, així com els múltiples beneficis que pot oferir la integració de la sostenibilitat.

El CEO de Fruits de Ponent ha desgranat les nombroses aliances estratègiques del grup, que van des de l’àmbit local al més global, i que són absolutament necessàries per aconseguir els seus objectius en sostenibilitat.

Així, a nivell global s’ha referit a l’Aliança amb la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial i amb Global Compact i amb l’Aliança Catalunya 2030; l’Aliança amb la Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC); amb l’Associació Acord (Segarra-Garrigues); l’Aliança amb ACODEA, entitat que agrupa membres directius de cooperatives de tot el món per compartir experiències i contribuir a l’aplicació dels valors cooperatius; la participació en clústers catalitzadors d’accions en sostenibilitat, com ara Acords Voluntaris (per reduir el CO2), Catalunya Gourmet (per aconseguir promoure i expandir producte) i Catalunya IOT Catalan Alliance (col·laboracions amb empreses de ‘Internet de les Coses’ per trobar solucions a problemes reals).