Fruits de Ponent lidera un projecte innovador en la producció de plantes aromàtiques i medicinals

29 de maig de 2020

El grup cooperatiu participa en un projecte pilot amb el que estudiarà la viabilitat en la plantació de diverses espècies de plantes aromàtiques i medicinals (PAM) en sistemes agraris tradicionals ubicats a les comarques de les Garrigues, la Noguera, l’Urgell i la Segarra. La producció d’aquests tipus de cultius també ajudarà a definir les necessitats tecnològiques en la transformació –sigui assecatge o destil·lació- fins a obtenir el producte comercial final en planta seca i/o oli essencial.

El projecte tindrà una durada de tres anys, i s’implantarà en zones agrícoles que necessitin diversificar-se, on sigui possible fer un escalat de superfície per a poder crear amplies zones de cultiu al voltant d’un centre que aglutini tota la producció de la planta. En les diverses fases del programa, també hi participaran l’empresa Aigües del Segarra-Garrigues, els laboratoris d’olis essencials Ventós i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya; les quals intervindran en la presa de decisions del projecte així com la coordinació i la seva execució.

Fruits de Ponent actuarà com a líder del Grup Operatiu d’aquest projecte fent una intervenció proactiva en tots els àmbits, des del cultiu de les plantes aromàtiques i medicinals fins a la seva transformació i arribada al mercat. Tanmateix, el grup amb aquesta iniciativa vol valorar l’impacte d’aquests tipus de cultius en la biodiversitat, i així contribuir en la seva millora.