Fruits de Ponent i Cajamar col·laboren per afavorir el relleu generacional i el finançament dels socis

15 de març de 2018

El president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, i el gerent de Negoci Agroalimentari i Economia Social, Ramon Vallespín, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de facilitar condicions financeres avantatjoses als socis d’aquesta cooperativa de segon grau que ocupa un lloc de lideratge en el sector europeu de la fruita d’os i ja exporta a més de 50 països.

Aquest conveni recull línies de finançament per afavorir el relleu generacional, donades les dificultats que està generant l’èxode rural i el reduït nombre de joves dedicats a l’agricultura, i, així mateix, facilitar als socis condicions especials dirigides a cobrir les seves necessitats de liquiditat per afrontar la volatilitat del mercat.

Després de la signatura, Ramon Vallespín ha destacat que “aquest conveni s’emmarca en les actuacions que realitza Cajamar per fomentar i donar suport al cooperativisme a Catalunya i impulsar el seu desenvolupament i expansió tant en el territori nacional com internacional”.

Per la seva banda, Sebastià Escarp ha valorat positivament l’acord afirmant que es correspon amb la filosofia del Grup a l’hora de proporcionar als seus socis eines per a la millora de la seva activitat empresarial. “Acords com aquest -ha afegit- afavoreixen també el relleu generacional i permeten als nostres agricultors adaptar les seves explotacions als nous reptes del mercat, per exemple, amb la diversificació dels cultius”.

Els socis de Fruits de Ponent són unes 180 famílies i 4 cooperatives, que exploten 2.200 hectàrees i s’exporten a més de 50 països. Produeix 62 milions de quilos de fruita a l’any, dels quals el 80% corresponen a fruita d’os (préssecs, nectarines, paraguaians) i el 20% de fruita de llavor (peres, pomes), així com altres productes com ametlles i cereals , a més de produir i comercialitzar oli d’oliva verge extra i comptar amb altres unitats de negoci com l’Agrobotiga i les estacions de servei de carburants Ramell.

 

A la signatura també hi van assistir el Director General de Fruits de Ponent, Josep Presseguer i el Director Financer, Josep Capdevila.