Fruits de Ponent explica a una jornada de fructicultura a Benavent quin són els nous reptes de l’exportació de fruita

20 de febrer de 2016

La Sala d’Actes de l’Ajuntament de Benavent de Segrià va acollir divendres 19 de febrer una Jornada sobre Fructicultura, organitzada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat, i que va comptar amb una ponència a càrrec del director comercial de Fruits de Ponent, Robert Perucho.

La conferència va servir per desgranar quin són avui els principals reptes en l’exportació i comercialització de fruita. Per exemple, a quins països s’arriba sense problemes de temps, però a quins altres és més difícil per l’anomenat ‘transit time’ de la fruita, un producte perible. També, pel que fa a nous països als quals es pot o es podrà exporta fruita, cal tenir-hi en compte, segons Perucho, els protocols i els requisits que s’hi estableixen.

Robert Perucho va explicar als ponents el potencial exportador del Grup Fruits de Ponent, que avui arriba a quatre continents. També va parlar que cada vegada hi ha més demanda de l’anomenat producte ‘Km 0’, per la qual cosa, també s’estan analitzant nous nínxols de mercat, en aquest sentit. Un dels principals problemes amb què ens trobem avui al nostre país és el baix consum de fruita. El director comercial de Fruits de Ponent va explicar que cal centrar-se cada vegada més en campanyes que potenciïn aquest consum diari.