Fruits de Ponent, distingit a la Fira de l’Oli amb el premi al millor disseny de producte per Praedium KYLATT

24 de gener de 2022

El Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha tancat la seva participació a la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues amb un balanç molt positiu en tots els sentits, destacant a més el fet que ha estat distingit amb el premi al millor disseny de producte per l’oli Praedium KYLATT. El premi el va rebre de mans de l’alcaldesa de Les Borges, Núria Palau, en l’acte de cloenda on hi va participar la cuinera i empresària Teresa Carles.

Aquest oli de selecció especial era un dels productes que Fruits de Ponent, a través de Molí d’Alcanó, presentava a la 59a edició de la Fira, celebrada a les Borges Blanques durant tot el cap de setmana. També s’hi presentaven l’oli verge extra L’Or de Ponent i l’oli solidari que aquest any s’ha llançat per donar suport a l’Associació Contra el Càncer a Lleida, a més d’una mostra del catàleg de productes ‘Mediterranean Foods’ de Fruits de Ponent, que inclou fruits secs, olivada, vinagre de poma, paté d’oliva, etc.

En qualsevol cas, el guardó ha de servir per visibilitzar encara més la qualitat de l’oli de Molí d’Alcanó i dels productes de Fruits de Ponent. Cal recordar, a més, que aquesta és la cinquena distinció que rep l’oli Praedium KYLATT en els seus dos anys d’existència, i que sense anar més lluny, l’any passat va ser escollit com el millor oli verd fruitat a la mateixa Fira de les Borges Blanques.

Més enllà d’aquest premi, des del Grup Cooperatiu s’ha fet un balanç molt positiu i amb molt bones sensacions de la presència a la Fira de l’Oli, perquè al marge d’haver estat un aparador per als seus productes, el certamen ha servit també per donar a conèixer i compartir els valors del Grup Cooperatiu, així com tota la tasca que fan els socis i sòcies.

En aquesta mateixa línia cal emmarcar també la visita de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, a l’estand de Fruits de Ponent, on va ser rebuda per una representació del grup encapçalada pel president, Benjamí Ibars, i pel CEO, Josep Presseguer. Una visita que es va afegir a altres rebudes durant el cap de setmana, com ara les de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; del conseller d’Economia, Jaume Giró; del conseller de Treball, Roger Torrent; de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; i del president de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, entre d’altres.

Però, com no podia ser d’altra manera, des del grup s’ha agraït molt especialment la visita de particulars i de professionals del sector, que són els que doten de vitalitat una Fira de l’Oli que enguany ha combinat la modalitat presencial amb el format virtual, i que, segons els organitzadors, ha rebut 20.000 visitants, amb un impacte econòmic que s’ha xifrat en dos milions d’euros. Un any més, doncs, la Fira ha estat el millor espai per presentar les novetats del sector oleícola i donar visibilitat als productes agroalimentaris del territori, amb un 100% d’ocupació i una vuitantena d’expositors, 30 d’ells vinculats al sector de l’oli de qualitat verge extra, i 49 vinculats a la resta de la indústria agroalimentària de proximitat.