Fruits de Ponent consolida en aquesta campanya els mercats de Malàisia, Singapur i Hong-Kong

7 de setembre de 2015

Fruits de Ponent ha consolidat en la present campanya fructícola l’exportació de fruita de pinyol als mercats asiàtics, concretament a Malàisia, Singapur i Hong-Kong. El Grup Cooperatiu ha aconseguit incrementar l’exportació de fruita de pinyol (bàsicament préssec, nectarina, però sobretot paraguaià) en els darrers dos anys. Es tracta d’una presència cada vegada més interessant i que va a l’alça i, malgrat que encara avui no són en el còmput total del Grup Cooperatiu quantitats voluminoses com sí passa a d’altres mercats  –per exemple l’Europeu- sí que podem dir que hi hagut un augment del 1000%.  

Precisament, el grup es troba present aquests dies a la fira ‘Asia Fruit Logistica’ formant part de la delegació catalana del sector de la fruita. Es tracta de la única fira anual de comerç internacional de fruita fresca i hortalisses a Àsia amb presència de les empreses i companyies més importants d’aquest sector.

L’aposta per Àsia no fa més que ampliar la capacitat exportadora del grup amb seu a Alcarràs (Lleida), que ja porta fruita a 4 continents, essent, a Europa, la companyia líder en distribució de fruita d’os. Amb un volum d’uns 67-70 milions de quilograms, Fruits de Ponent destina la seva major part del producte al mercat exterior, amb l’exportació (entorn un 77%).

Durant aquesta campanya ha potenciat especialment la fruita ‘premium’ o de qualitat com la corresponent a la marca de paraguaià ‘Or de Ponent’, així com la resta de producte englobat a la marca ‘Fruits de Ponent’.