Fruits de Ponent col·labora en l’enviament d’un contenidor amb material agrícola, sanitari i esportiu per a una escola agrària a El Txad

7 de juliol de 2017

Avui, 7 de juliol, Fruits de Ponent Grup Cooperatiu ha col·laborat amb Banc de Recursos cedint les seves instal·lacions (i els molls de càrrega) per tal de recepcionar i carregar un contenidor amb material agrícola i d’altres per a una escola Agrària a El Txad. Fruits de Ponent, a través de la seva Fundació, també ha donat uns 100 kg de llavors de panís per aquesta causa. 

El director de la Fundació Banc de Recursos (BdR), Sr. Jesús Lanao Clavera ha recepcionat tot el material agrícola, sanitari, elèctric, mecànic i esportiu, que s´ha pogut reunir per tal de destinar-lo a l´Escola Agrícola de Tatemoë, de la missió de Kyabé a la República del Txad. El director ha destacat el caràcter col·lectiu d’aquesta tramesa: des de les empreses que han cedit els seus materials fins l’equip de voluntaris que ha preparat la càrrrega, passant pels ajuntaments col·laboradors, clubs esportius com el Lleida Esportiu, empreses de logística de transport com Servi Castells S.L., i moltes d’altres. Aquest contenidor solidari uneix Lleida amb el Txad. L’acte ha tingut lloc a les instal·lacions de la Cooperativa del Camp d’Alcarràs, del Grup Fruits de Ponent, que ha col·laborat i cedit generosament l’espai per a la recepció. Durant l’esdeveniment també ha parlat el seu president Sr. Sebastià Escarp i Tomàs, el qual ha reiterat el paper solidari i de responsabilitat social intrínsec al Grup Cooperatiu i que demostren accions com la d’avui, o com la de fa pocs dies, amb Creu Roja, per tal d’emmagatzemar aliments.

La recepció ha comptat amb la presència dels representants dels ajuntaments també col·laboradors de la campanya Cultiva la Solidaritat de BdR com: l’Alcalde d’Alcarràs, Sr. Miquel Serra i Gòdia; Alcalde de la Granadella, Sr. Carlos Gibert Bernaus i l’Alcalde de Sarroca, Sr. Jaume Reves Esteve.

Tot el material reunit va destinat al centre de formació de Tatemoë, d’unes 107 hectàrees. Des de fa 19 anys, diferents famílies de la zona, arriben al centre per viure-hi durant 2 anys i rebre així una formació integral que els ajudi a obtenir unes millors condicions de vida de les seves comunitats gràcies a la formació en agricultura, fusteria, ramaderia, gestió, sanitat, higiene, alfabetització, idiomes, transformació de productes, costura a màquina, brodat, educació cívica, drets i deures del ciutadà, jardineria i organització-lideratge.

La càrrega del contenidor de 40 HC es realitza demà. Banc de Recursos dona suport des de fa 4 anys a projectes agrícoles al Sud del Txad i durant el 2017 la delegació de BdR Lleida ha dedicat molts esforços per aconseguir omplir i enviar el contenidor cap a Kyabé, República del Txad.

Banc de Recursos duu a terme projectes en els sectors educatiu, agrícola, sanitari i de formació tècnica en països en vies de desenvolupament. Aquesta campanya destinada al Txad s’ha dut a terme gràcies a l’esforç de moltes empreses i organitzacions lleidatanes. Un exemple pràctic i efectiu de Responsabilitat Social Empresarial.