Fruits de Ponent, al programa ‘Valor Afegit’ de TV3

8 de juny de 2015

El programa Valor Afegit de TV3 tracta en la seva edició d’aquest dimecres l’Agricultura de Precisió, en un especial sobre agroalimentació. Concretament, el president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, explica com la companyia ja utilitza aquesta tècnica en els seus camps, que permet reduir fins a un 50% l’ús de fitosanitaris en fruiters sense perdre l’eficàcia del tractament. El sistema DosaFrut, ha estat implementat pel Grup de Recerca en Agròtica i Agricultura de Precisió (GRAP) de la Universitat de Lleida (UdL), en col·laboració amb el departament d’Agricultura de la Generalitat. 

 

El sistema DosaFrut estableix la dosi en funció de les característiques estructurals de la plantació a tracta, estimant la superfície foliar i tenint en compte els condicionants bàsics del tractament: mode d’acció del producte fitosanitari, plaga a controlar, polvoritzador que realitza l’aplicació i condicions meteorològiques. Les proves demostren que comporta estalvis del 14 al 49% de productes fitosanitaris i, en cap cas, disminueix l’eficàcia del tractament. 

 

Sebastià Escarp explica en aquest programa, on hi intervenen també membres del GRAP de la UdL i del departament d’Agricultura, en què consisteix la pràctica d’aquesta aplicació. 

 

El programa s’emetrà a les 23.55 i es repeteix el dissabte a les 9.57.

 

Torna a veure el programa