Fruits de Ponent, a la nova Junta Directiva de “5 al Día España”

13 de març de 2018

El passat 6 de març, va tenir lloc al Saló d’Actes del Centre Administratiu de Mercamadrid, un dels esdeveniments més importants per a l’Associació 5 al Dia, la XX Assemblea General de Socis, en què van participar gran nombre de socis representant a diferents empreses del sector hortofructícola.

La jornada va comptar amb la participació de Fruits de Ponent, cooperativa sòcia de 5 al Dia, la qual, a més, va entrar a formar part de la nova Junta Directiva de l’entitat (en el Grup Producció i Comerç en Origen). La presència de Fruits de Ponent a 5 al Dia -que representarà el responsable de Comunicació i Relacions Externes, Santi Bonet- permetrà al Grup Cooperatiu prendre part de les reunions d’aquesta junta directiva per traçar el rumb de l’entitat (que promou el consum de fruita i hortalisses i que porta a terme nombrosos projectes de promoció per tot el territori espanyol).

Durant l’Assemblea, a més de presentar als socis la Memòria d’Activitats dutes a terme l’any passat i els comptes que es registressin en el Registre d’Associacions, es van presentar dins del pla d’acció alguns projectes innovadors com “La Guia d’Ús de les fruites i hortalisses “o el projecte audiovisual “a casa teva o a 5 al dia “entre altres accions.

Com cada any el Comitè Científic de l’Associació es reunió de manera simultani a l’Assemblea de socis per deliberar sobre els documents i assumptes que s’han treballat al llarg del 2017. Cal destacar que en aquesta reunió s’ha aprovat la versió final del Document de Racions que serà publicat en breu a la Revista Espanyola de Nutrició Humana i Dietètica i que conclou amb una recomanació a les autoritats sanitàries perquè apliquin aquesta mateixa metodologia a la resta de grups d’aliments que formen part de les recomanacions de les guies alimentàries. Així mateix, es va abordar la revisió de la posició del Comitè respecte del sucs de fruites on es va decidir mantenir que la recomanació clau és el consum d’almenys 5 racions entre fruites i hortalisses fresques, i que si consumeix suc, que sigui 100%, i no s’excedeixi dels 150ml al dia.

Finalment es va presentar una proposta per millorar el consum de fruites i hortalisses en l’entorn laboral que serà la base d’una bateria de recomanacions que l’Associació donarà difusió entre els seus socis i entre les agrupacions empresarials perquè es sensibilitzin sobre la importància de tenir una força laboral sana per millorar el benestar dels treballadors i l’economia de les empreses.