FRUITS DE PONENT, A LA CIMERA MUNDIAL DE NACIONS UNIDES SOBRE SOSTENIBILITAT I DRETS HUMANS

10 de juny de 2021

  • Josep Presseguer intervindrà al costat dels CEO de vuit empreses espanyoles punteres per explicar el compromís del Grup Cooperatiu amb els Principis Rectors sobre Drets Humans de l’ONU, en un esdeveniment que se celebrarà els dies 15 i 16 de juny en format ‘online’ arran de la pandèmia.

 

El Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha estat seleccionat pel Pacte Mundial (Global Compact) de les Nacions Unides per participar al Leaders Summit (Cimera de Líders), una trobada anual que habitualment celebra l’ONU a Nova York però que, arran de la pandèmia, enguany tindrà lloc en format ‘online’. Fruits de Ponent serà l’única cooperativa agroalimentària espanyola que serà present en un esdeveniment presidit pel secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, i que comptarà amb gairebé 200 líders d’organitzacions no governamentals i empreses.

L’encarregat de representar Fruits de Ponent serà el seu CEO, Josep Presseguer, que basarà la seva intervenció –enregistrada en vídeo des d’Alcarràs, la seu central de Grup, i que serà emesa a les 13.45 h del 16 de juny pel canal oficial del certamen– en detallar en què es basa el compromís del Grup Cooperatiu per integrar aquests principis en l’estratègia empresarial, en tots els àmbits de l’organització i en tots els grups d’interès amb els quals es relacionen. Aquest any coincideix, a més, amb el desè aniversari dels principis rectors sobre drets humans marcats per aquesta organització global per indicar a governs i empreses com actuar en pro d’aquests drets.

En la seva anàlisi, Josep Presseguer recalcarà que el compromís es reforça amb l’ADN cooperativista, que els porta a estar centrats en les persones i en el respecte al planeta, atès que no es poden produir aliments saludables de forma sostenible sense un sòl fèrtil, sense una bona gestió dels recursos hídrics, sense biodiversitat, sense accés a un comerç just i sense un treball digne per als treballadors.

Global Compact és una iniciativa internacional de Nacions Unides que promou implementar Deu Principis universalment acceptats per promoure el desenvolupament sostenible a les àrees de drets humans i empresa, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció en les activitats i l’estratègia de negoci de les empreses. Amb més 12.500 entitats adherides en més de 160 països, és la major iniciativa de responsabilitat social empresarial en el món.

Durant el Leaders Summit s’abordaran també temes com ara les crisis convergents del canvi climàtic, la pandèmia mundial de la Covid-19, l’empitjorament de la desigualtat social i econòmica, i la corrupció desenfrenada, alhora que s’oferirà un full de ruta per a una recuperació sostenible.