Empreses ‘agro’, amb la sostenibilitat mundial i la lluita contra el canvi climàtic

13 de maig de 2019

Fruits de Ponent i el Pacte Mundial de Nacions Unides sumen organitzen una jornada de treball amb empreses del sector agroalimentari a Lleida 

Aquest matí ha tingut lloc a la Sala de la Canonja, a La Seu Vella de Lleida, una jornada sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del Pacte Mundial de Nacions Unides, una acció global perquè empreses i institucions s’impliquin en posar en marxa mesures en matèria de sostenibilitat, drets laborals i solidaritat. L’objectiu és treballar per les fites que figuren en l’Agenda 2030, que persegueix una millora del Planeta, combatre el canvi climàtic, eradicar la fam i una societat amb oportunitats perquè tots els col·lectius tinguin accés a l’educació, i, en aquest sentit , es demana la implicació del món empresarial mundial per contribuir a assolir aquestes accions.

La jornada, inaugurada per l’alcalde, Fèlix Larrosa, ha comptat amb la participació de la Universitat de Lleida i ha estat clausurada pel videpresidente de la Diputació de Lleida, Enric Mir.

Ha comptat també amb la presentació d’aquest moviment ‘global’, a càrrec del president de la Xarxa Espanyola de Global Compact, Àngel Pes, que ha explicat quins són els 17 ODS i que hi ha molt camí per recórrer en matèria de medi ambient, drets humans. El president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, ha explicat els passos que el Grup Cooperatiu està donant en aspectes com el de la ‘agricultura sostenible’, entre d’altres.

Posteriorment ha tingut lloc una taula de debat moderada pel Director Executiu de Grup SEGRE, Juan Cal, on empreses com Mahou San Miguel, Teresa Carles, Fruits de Ponent i el Grup Cajamar han exposat les seves pràctiques sostenibles en el seu dia a dia empresarial i que van des d’una millor utilització dels residus, fins al no rebuig dels aliments o una bona gestió en l’ús de l’aigua.

La jornada ha comptat amb empreses del sector agroalimentari vingudes de tot Espanya i també del grup de treball a ‘agroalimentació’, format per mig centenar d’empreses internacionals.

POTS VEURE TOT EL PROGRAMA DE LLEIDA TV SOBRE ELS ODS EN AQUEST ENLLAÇ