El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, visita la seu central del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent

25 de novembre de 2021

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha efectuat ahir dijous una visita a la seu central del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, a Alcarràs on ha conegut de primera mà l’àmplia estructura del grup, el seu compromís amb el sector agrícola i el territori, l’aposta per la sostenibilitat i l’eficiència energètica, i el catàleg de productes agroalimentaris, que van des de la fruita de pinyol a l’oli d’oliva verge extra.

Luis Planas ha estat rebut ahir dijous pel president del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, i pel CEO del Grup Cooperatiu, Josep Presseguer, a més de membres del Consell Rector i del comitè de direcció. Abans d’accedir a les instal·lacions, s’ha guardat un minut de silenci amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones i en memòria de les víctimes en un simbòlic acte on també hi han estat presents treballadors i treballadores del grup.

Durant la visita, el ministre ha rebut tota mena de detalls sobre l’activitat del grup Fruits de Ponent, posant l’accent en el fet que és un grup que funciona com un ‘ecosistema cooperatiu’, donant servei als seus socis i portant al món la qualitat dels seus productes, basats en una agricultura sostenible.

En la presentació, el director general, Josep Presseguer, ha recordat l’ADN ‘cooperativista’ de Fruits de Ponent. Un dels objectius del Grup Cooperatiu és que els seus socis agricultors puguin ser competitius i mantenir la viabilitat de la seva activitat agrícola.

Un dels aspectes que s’ha traslladat a Luis Planas és la importància de garantir el relleu generacional al camp, i que aquest sector, avui, amb els temps de pandèmia, ha de ser fonamental en el desenvolupament econòmic i social, i per ajudar a impulsar la recuperació.

De la mateixa manera, s’ha remarcat el compromís decidit amb la sostenibilitat en els àmbits social, econòmic i mediambiental, amb avenços notoris en el camp de l’eficiència energètica derivats de la reducció de plàstics i emissions de CO₂, de l’estalvi d’energia gràcies a l’ús de panells solars i de vehicles elèctrics, del control de despesa de l’aigua i de la gestió de residus. Tot plegat amb la determinació d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i el Pacte Mundial.

La visita també ha servit per mostrar al Ministre alguns dels productes ‘estrella’ com l’oli verge extra Praedium KYLATT, del Molí d’Alcanó, que ha obtingut ja 3 premis internacionals o la fruita, com el cas de la pera que s’està confeccionant actualment a la central.

 

Visita1

Visita2

=Visita3