Carta del President de Fruits de Ponent als socis i sòcies del Grup davant la crisi del Covid-19

20 d'abril de 2020

Benvolguts/des Socis i Sòcies de FRUITS DE PONENT, el motiu d’aquestes paraules no és un altre que el moment tant excepcional que tots estem vivint, tant a nivell local i d’empresa, com de país, com a escala mundial.

És en aquest sentit, que hem veig amb la obligació de fer-vos arribar tot un seguit de reflexions i de recomanacions per a la propera campanya que ens ve a sobre.

Mireu, ens hem de mentalitzar tots plegats que la pandèmia que tenim al damunt és una cosa mai vista abans, i que ens farà canviar els hàbits i les maneres que teníem fins ara d’afrontar el dia a dia a les nostres empreses familiars i agrícoles.

Hem de complir ESCRUPULOSAMENT amb totes les normes d’higiene i sanitàries que ens marquen, tant les Autoritats com, al seu torn,  la nostra COOPERATIVA sense abaixar la guàrdia, sobretot ara que sembla que el més dolent ja va passant. Estem a les portes de la propera campanya de recollida de la fruita, i no podem VADAR, perquè a part de la salut, també ens i juguem, com diuen aquí, la butxaca.

Ara comencem a aclarir, i després vindrà el collir, totes dues feines molt importants per l’esdevenir de la campanya, però ho hem de fer amb totes les mesures que hi ha obligades i/o recomanades fins al moment, que no son poques i segurament farragoses, però les HEM DE RESPECTAR.

Penseu que estem en una zona fructícola per excel·lència, que en alguns pobles com Alcarràs o Benavent durant la campanya s’hi concentren, a part dels habitants habituals, centenars de persones temporeres per a treballar en tot el que envolta la fruita. Si per desgracia tenim un problema d’infeccions en un dels pobles, ens podem carregar la campanya. Per això, repeteixo, és tant important la prevenció, i el fer les coses amb molta cura. Al menys, si la campanya no arribés a ser tot lo bona que voldríem, que no sigui per deixadesa nostra.

Ningú sap com respondran els mercats, però hi ha indicadors de volums i sensacions del consum que fan preveure certa esperança. Intentem tots plegats fer un esforç extra per superar aquesta adversitat afegida a les que ja teníem, perquè ha RESISTIR, o com diu el nostre Director General, a ser RESILIENTS, ningú ens pot donar lliçons. Des de la COOPERATIVA ja es fa tot el que es pot i mes, però també ho hem de fer tots/es i cada un/a de nosaltres des de les nostres EXPLOTACIONS FAMILIARS i des de les nostres cases, pel be de les nostres famílies i de tothom en general.

Durant aquests dies us anirem informant de tot allò relacionat amb la pandèmia que sigui del vostre interès o ens pugui afectar i ho farem a través dels canals propis: missatges SMS, App de Comunicació, correus electrònics, cartes i a la web hi trobareu un apartat especial sobre el Covid-19. És molt important aquests dies està ben informats i evitar les ‘notícies falses’.

Una abraçada molt forta a TOTS I TOTES des de la distància a que ens obliga el confinament, ens en sortirem!!

Sebastià Escarp i Tomàs

President Grup Cooperatiu FRUITS DE PONENT, SCCL