BENJAMÍ IBARS VITORES, NOU PRESIDENT DE GRUP COOPERATIU FRUITS DE PONENT

16 de desembre de 2021

Substituirà Sebastià Escarp, qui deixa el càrrec després d’un període de vuit anys, per finalització de mandat estatutari

Benjamí Ibars Vitores, soci de Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit, ha estat escollit nou president de Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, SCCL. Ibars substitueix en aquest càrrec a Sebastià Escarp i Tomàs, qui ha ocupat la presidència els últims vuit anys, termini establert en els Estatuts de Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit, Cooperativa de Primer Grau de Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.

El nomenament s’ha fet efectiu aquest dijous, 16 de desembre, després que aquesta setmana s’hagin celebrat els corresponents consells rectors. Primer, el de Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit –del qual Ibars n’és soci i on fou proposat per unanimitat en aquest càrrec–, i posteriorment, el de Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, el qual el va ratificar, també per acord unànime.

Alcarrassí de 52 anys, casat i amb un fill i una filla, Benjamí Ibars Vitores ha mantingut des de sempre un estret lligam amb la cooperativa Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit, i per tant amb el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent. Primer com a soci de base –provinent d’una família ja cooperativista– i posteriorment ocupant llocs de representació en el Consell Rector, tal com feia en l’actualitat, ja que era el cap de la Secció de Fruita.

Ibars ha volgut agrair al fins ara president del Grup, Sebastià Escarp, la seva entrega i dedicació a la Cooperativa en aquest període animant-lo, ara que continuarà com a soci, a seguir aportant la seva experiència del sector.

Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, amb una facturació dels 60 milions d’euros, compta amb quatre cooperatives de 1er Grau: Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit, Agrària Progressiva Benavent-La Portella, Ramell i Agrària del Llobregós. Format per unes 180 unitats familiars de socis (que agrupen a diverses generacions), el Grup es caracteritza per ser un dels líders a Europa en producció i comercialització de fruita de pinyol, a més d’altres unitats de negoci que al llarg dels darrers anys ha anat desplegant, com la fruita i seca i els cereals; l’oli d’oliva verge extra, amb el Molí d’Alcanó; dos estacions de servei de combustible i amb electrolineres; una xarxa amb agrobotigues a Alcarràs, Alcanó i Ponts; i una secció de crèdit que contribueix a promoure l’activitat agrícola dels seus socis.

En els darrers anys, Grup Cooperatiu Fruits de Ponent ha centrat la seva activitat en una sostenibilitat entesa des d’un punt de vista mediambiental, econòmic i social erigint-se en un ecosistema cooperatiu.