Anecoop i Fruits de Ponent reforcen la seva estratègia comercial

7 de febrer de 2018

  • La cooperativa amb seu a Alcarràs, especialitzada en fruita de pinyol, nou soci d’Anecoop després de diversos anys d’estreta col·laboració comercial

 

  • Creada el 1992, Fruits de Ponent se situa en una posició de lideratge en el sector europeu de la fruita de pinyol. Els socis de Fruits de Ponent són unes 180 famílies i 4 cooperatives, que exploten 2.200 hectàrees i exporten a més de 50 països.

 

 

Fruits de Ponent produeix 62 milions de quilos de fruita a l’any, dels quals el 80% corresponen a fruita de pinyol (préssecs, nectarines, paraguaians) i el 20% a fruita de llavor (peres, pomes), així com d’altres tipus, com ametlles i cereals, a més de produir i comercialitzar oli d’oliva verge extra i comptar amb altres unitats de negoci, com l’Agrobotiga i les estacions de servei de carburants Ramell. Actualment, Fruits de Ponent exporta fruita a més de 50 països de 4 continents.

Tota la fruita de la companyia es cultiva seguint els criteris de producció integrada, que disminueix al mínim l’ús de substàncies que puguin afectar el medi ambient per aconseguir així uns resultats de fins a gairebé un residu 0. A més, Fruits de Ponent està acreditada per les principals certificacions privades de qualitat, com GlobalG.A.P, BRC Food, IFS o Nurture.

Amb aquesta nova incorporació, Anecoop, que l’any 2015 va posar en marxa una oficina comercial a la vall de l’Ebre, reforça la seva presència a la zona, potencia la fruita de pinyol de recol·lecció a partir del juny i amplia l’oferta de productes dels seus socis amb fruita de llavor. 

Segons ha explicat el president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, “després de fer els 25 anys en el mercat, ens hem plantejat aquesta aliança amb l’objectiu de seguir creixent i compartir sinergies útils tant per a Anecoop com per a Fruits de Ponent”.

El president d’Anecoop, Alejandro Monzón, ha afirmat que la incorporació com a soci de Fruits de Ponent, amb els quals fa anys que col·labora, “permet reforçar la nostra solidesa, amb una estructura potent que hem aconseguit aixecar tots junts.Avui és un honor que Fruits de Ponent i Anecoop siguin ja part d’un mateix projecte.Junts sumem amb la força de la integració de l’oferta, amb l’objectiu d’assolir una dimensió bàsica per ser més competitius.”

Tant Fruits de Ponent com Anecoop estan presents a Fruit Logistica 2018, que arrenca avui a Berlín i es prolongarà fins al divendres 9 de febrer. Compten amb sengles estands, per a la cooperativa amb seu a Alcarràs al Hall 8.2 Stand B-05 i per a Anecoop al Hall 18, Stand B-01.

Sobre Anecoop

Des de la seva fundació, el 1975, Anecoop s’ha constituït com una de les grans empreses internacionals de distribució de cítrics, hortalisses, fruites no cítriques i vins. És la primera empresa hortofructícola del Mediterrani, líder espanyola en la comercialització de fruites i hortalisses, primer exportador i segon comercialitzador de cítrics del món i primer operador de síndries i caquis d’Europa.  

 

Les matèries primeres (fruites i hortalisses fresques i vi) comercialitzades per Anecoop procedeixen majoritàriament de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Múrcia, Extremadura, Castella i Lleó, Catalunya, Navarra i Aragó. Integra empreses amb una activitat que comprèn des de la investigació per a la millora varietal fins al lliurament del producte al punt de venda. Consta d’una estructura comercial formada per nou empreses internacionals i cinc delegacions al territori espanyol (València, Almeria, Múrcia, Sevilla i la Vall de l’Ebre). La seva xarxa comercial està situada en punts estratègics del mercat internacional de fruites i hortalisses en fresc: Espanya, França, el Regne Unit, Holanda, la República Txeca, Eslovàquia, Polònia, Rússia i la Xina, aquesta última orientada a la comercialització de vins. Així mateix, posseeix empreses de serveis de logística i transport, dos camps d’experimentació i desenvolupament, una empresa d’elaboració de sucs i conserves i una d’elaboració de fruites i hortalisses de IV i V gamma.

 

Amb la incorporació de Fruits de Ponent, Anecoop suma 69 socis hortofructícoles i vitivinícoles ubicats a les principals zones de producció agrícola d’Espanya. En els dos últims anys, sis nous socis han entrat a formar part del Grup Anecoop: dos a Múrcia (Toñifruit i Frutas Condiso), dos a Andalusia (FOASAT i Tomasol), Huercasa (segòvia) i ara Fruits de Ponent.