Alcanó presenta el seu ‘verge extra’ KYLATT en un acte amb art, música i gastronomia

12 de desembre de 2021

El Molí d’Alcanó, del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, ha celebrat aquest diumenge la jornada ‘KYLATT, d’Alcanó al món’, en la qual ha presentat l’oli d’oliva verge extra de Selecció Especial Praedium KYLATT d’aquesta campanya 21-22. L’acte, que s’ha dut a terme a la sala polivalent d’Alcanó i ha fusionat el món de l’agricultura, l’art i la gastronomia, ha comptat amb la participació del xef amb estrella Michelin del restaurant Hisop Oriol Ivern, l’expert gastronòmic Jordi Morillo i l’arpista Berta Puigdemasa.

La jornada, que ha comptat amb l’assistència d’una vuitantena de persones – seguint en tot moment els protocols de seguretat –, s’ha desenvolupat entorn els valors del cooperativisme, la gastronomia i l’art, així com de l’oli d’oliva verge extra de ‘Selecció Especial’ Praedium KYLATT. En aquest sentit, Ivern i Morillo han explicat la seva tasca d’assessorament en el projecte de KYLATT i la seva participació en els tastos previs per elaborar aquest Selecció Especial, a banda de ser ambaixadors d’aquest oli en l’alta gastronomia arreu del món. Una conversa que ha estat moderada pel periodista del Grup SEGRE Santi Roig, on també s’han abordats els atributs saludables i gastronòmics de l’oli d’oliva verge extra.

En clau artística, la concertista Berta Puigdemasa ha estat l’encarregada de fusionar la música amb l’oli d’oliva verge extra Praedium KYLATT, un producte molt apreciat en la gastronomia. Puigdemasa, concertista de Lleida de reconegut prestigi internacional, sempre cerca la innovació sonora, artística i cultural.

Al final de la jornada, els assistents han pogut tastar l’oli amb una tapa de seitó amb pa de pagès del Gremi de Forns de Lleida acompanyat de la cervesa artesana Brebel i vins de la terra portats per ‘La Bodega de Les Borges’. Els parlaments del president del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, el president de la Diputació, Joan Talarn, el secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, i l’alcalde d’Alcanó, Xavier Prunera, han tancat l’acte.

Praedium KYLATT

Praedium KYLATT és un oli d’oliva verge extra amb personalitat pròpia i diferents matisos i aromes. Un oli elaborat a partir d’olives arbequines de camps seleccionats i molturades en fred. Tot i la seva curta trajectòria, ha estat guardonat enguany amb el premi al Millor Oli Verge Extra Fruitat Verd Dolç en la categoria de Petit Productor a la 58a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i Les Garrigues, i també ha rebut la medalla de bronze al London International Olive Oil Competitions. Dos guardons que arriben després d’obtenir la medalla d’Or Gourmet de l’Associació per la Valorització de Productes Francesos de París (AVPA) l’any passat, així com la medalla d’or al millor disseny pel seu packaging per part de l’Associació de Publicistes de Catalunya.