Grup Cooperatiu Fruits de Ponent participa en la Jornada “Innovalors” sobre com Reportar Indicadors de Sostenibilitat

17 de maig de 2024

El Director General del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, Josep Presseguer, va participar ahir en un debat organitzat per l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú. La jornada, que ha tancat el cicle “Per una indústria catalana sostenible”, va tenir lloc al CaixaForum Barcelona.

Durant la seva intervenció, Josep Presseguer Gené ha explicat com el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent implementa amb indicadors en matèria de sostenibilitat, les seves polítiques mediambientals, socials, laborals i econòmiques, integrant la sostenibilitat en la gestió empresarial diària, així com en les relacions amb els seus grups d’interès.

Els principals objectius de la companyia inclouen:

  • Garantir la viabilitat futura dels negocis agraris i ramaders dels socis i sòcies, i promoure el talent dels professionals de la companyia.
  • Practicar una agricultura sostenible i avançar cap a una energia verda en la pràctica industrial.
  • Aplicar els valors del cooperativisme en el dia a dia empresarial, basant-se en una governança democràtica, col·laborativa i transparent.

La companyia entén la sostenibilitat de manera transversal, abraçant els plans econòmic, ambiental i social, i vetllant per un creixement econòmic i ètic amb un mínim impacte ambiental, a través del respecte a la comunitat.

Aquest compromís ha dut al Grup Cooperatiu Fruits de Ponent a incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en les seves activitats diàries i a presentar anualment un Informe de Progrés a l’entitat Global Compact (Nacions Unides), alineat amb els indicadors per mesurar la sostenibilitat a les empreses.