Acord entre Grup Cooperatiu Fruits de Ponent i Cajamar per impulsar la modernització varietal

9 de juny de 2022

S’oferirà als socis del grup agroalimentari una línia de finançament especial per invertir en la millora de la qualitat

L’acord permet a Grup Cooperatiu i als seus socis agricultors beneficiar-se d’unes línies de finançament en condicions preferents per dur a terme projectes de reconversió varietal i fer així un salt qualitatiu necessari per continuar oferint els millors productes als diferents mercats. Així mateix, la banca cooperativa Cajamar també posarà a disposició de Fruits de Ponent una altra sèrie de serveis i productes per optimitzar-ne l’estalvi, la inversió i la internacionalització.

Amb aquesta aliança Cajamar torna a mostrar el seu compromís amb el sector agroalimentari, i concretament amb el cooperativisme, posant a disposició dels agricultors línies especials de finançament que els permetin accedir a noves tècniques de cultiu i innovacions tecnològiques, organitzatives i de mercat per rendibilitzar-ne el activitat i contribuir a la modernització.

 

El president del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, Benjamí Ibars, ha valorat aquest conveni afirmant que es correspon amb la filosofia del Grup a l’hora de proporcionar als seus socis eines per millorar la seva activitat empresarial. “Acords d’aquest tipus -ha afegit- fan possible que els nostres pagesos puguin adaptar les seves explotacions als nous reptes del mercat, per exemple, facilitant la reconversió de les varietats de fruites a les demandes actuals”.

Per la seva banda, el director territorial de Cajamar a Catalunya, Martín Tomás, ha destacat que “amb aquest acord, la banca cooperativa posa a disposició de tots els socis de Fruits de Ponent una àmplia gamma de serveis i productes amb què modernitzar les seves explotacions i realitzar noves inversions, cosa que redundarà en la millora de la seva rendibilitat i competitivitat”.

No és la primera vegada que Cajamar i Grup Cooperatiu Fruits de Ponent duen a terme projectes conjunts. L’any 2018 les dues entitats van signar un conveni per facilitar el relleu generacional al camp, a través de plans de modernització i accés a les noves tecnologies agronòmiques.